Har du problemer med at læse nyhedsbrevet, så tilføj newsletter@cifs.dk til din adressebog, eller læs det online.

Instituttet for Fremtidsforskning
nyhedsbrev
6 / marts 2009

Kære læser

Fremtidens kommunikation er online og åben. Hver uge opstår nye muligheder for informationsudveksling, men er du der, hvor dine kunder er? Ved du, hvad de siger om dig? Kender du deres behov – og ved du, hvor du finder dem? Med et nyt kursus sætter vi fokus på de tendenser, udfordringer og muligheder, der ligger i fremtidens online kommunikation.


Fremtidens kommunikation – online og åben

Nyt kursus om online tilstedeværelse

På kurset introduceres du til aktuelle og fremtidige sociale, online tendenser. Du lærer også, hvor og hvordan du finder kundernes samtaler, interesser og behov samt hvordan du efterfølgende kan anvende den opnåede viden i en kommerciel kontekst.
Læs mere

Søger: Webredaktør og multimedieudvikler

Stillingsopslag, april 2009

Instituttet for Fremtidsforskning søger en engageret, selvstændig og initiativrig medarbejder til web og layout, som kunne tænke sig at blive en del af en spændende og fremtidsorienteret arbejdsplads med en uformel tone. Du vil få det overordnede IT-ansvar, herunder udvikling og opdatering af vores online medier, produktion af brochurer, annoncer og nyhedsbreve, udvikling og varetagelse af Instituttets online markedsføring m.m.
Læs mere (pdf)


Temamøde: Mikrotrends

Gå-hjem-temamøde 16/4, Kbh. (hos AVT)

Mikrotrends er langt mere dynamiske og momentære end megatrends og noget som vi selv kan skabe, præge og påvirke i forskellige retninger. På temamødet sætter vi fokus på mikrotrendspotting, -muligheder og -effekter igennem en række eksemplificeringer som forbrugsbevægelser, ungdomstendenser og CSR.
Læs mere (Deltagelse er gratis og eksklusiv for medlemmer)


Temamøde: Fremtidens teknologi

Gå-hjem-temamøde 12/5, Kbh. (hos AVT) og 13/5, Århus

Få ting forandrer verden så meget som ny teknologi og derfor sætter vi d. 12/5 og 13/5 fokus på teknologiens fremtid. Fortsætter den teknologiske udvikling i samme spor som hidtil, eller vil vi se en udvikling på helt andre områder end nu? Hvilke nye muligheder og udfordringer vil teknologien give os de næste 10-15 år? Hvilke områder af teknologi er ved at blive modne til investering – og hvilke holder op med at være interessante?
Læs mere (Deltagelse er gratis og eksklusiv for medlemmer)


Global nervøsitet mens vi afventer bunden

Interview med Rohit Talwar, fremtidsforsker

Vi ville gerne sige, at den økonomiske nedtur snart er ovre, men markederne afventer stabilitet i salg og vi har endnu ikke set bunden. Læs interviewet med fremtidsforsker Rohit Talwar, som diskuterer udfordringer for verdensøkonomien og præsenterer vigtige strategier for ledelse.
Læs mere (på engelsk)


Kursus i brugerdreven innovation

27. maj 2009, Kbh

På kurset viser vi dig, hvordan du kan sætte dig ind i brugernes erkendte og ikke erkendte behov gennem etnologiske værktøjer. Vi forklarer dig også, hvordan du kan anvende en innovationsproces til at omsætte denne indsigt til et fremtidigt produkt. Så tag med på et kursus, hvor du øger din forståelse for metodens egentlige betydning, potentialer og forudsætninger for implementering.
Læs mere


Courses in Lund, Sweden

Participate in some of CIFS most popular courses.

In the end of April and the beginning of May, three courses will be held at IDEON Center in Lund.
Read more on the available courses below.
April 28, 2009. Introduction to dialogue-based Scenario Planning
May 6, 2009. Become the future creative employee
May 7, 2009. User innovation


Ny rapport om krisens muligheder

Medlemsrapport 1/2009

Læs om fire scenarier, der beskriver udsigterne for den nuværende økonomiske krise, nedturens mulige konsekvenser samt en række fremtidsrettede strategier, som virksomheder kan bruge til at komme styrket ud af den nuværende økonomiske nedgang.
Læs mere (Kun for medlemmer)
Indholdsfortegnelse (pdf)


Ny erhvervshåndbog om klimaledelse

Praktiske eksempler fra danske virksomheder og organisationer

Håndbogen Klimaledelse giver dig og dine medarbejdere den nyeste viden om klimaudfordringen, klimatiltag samt strategier og værktøjer til klimaledelse. Bag håndbogen står 29 af de førende eksperter på området, bl.a. direktør fra Instituttet for Fremtidsforskning, Johan Peter Paludan. Vi tilbyder i den forbindelse en medlemsrabat på kr. 500,- ekskl. moms, som opnås ved oplysning om medlemskab til Forlaget Andersen.
Læs mere


Sandsynlige fremtidsbilleder

Kursus i Kbh, Århus og Oslo

I en verden med meget stor usikkerhed kan scenariemetoden danne et fundament for organisationens vurdering af strategiske udviklingsmuligheder og risici. IFF tilbyder både en kursuspakke i udvikling og anvendelse af scenarier samt et læringsforløb tilpasset jeres særlige vilkår.
Læs mere

Indhold


Kommende kurser

Lær at lave scenarier
22. april 2009, Kbh
12. maj 2009, Oslo
18. maj 2009, Århus

Lær at bruge scenarier
6. maj 2009, Kbh
11. juni 2009, Kbh

Bliv fremtidens kreative medarbejder
29. april 2009, Kbh
13. maj 2009, Oslo

Brugerdreven innovation
27. maj 2009, Kbh

Alle kursusdatoer


Future Clubs

Stavanger Future Club
26. maj 2009

Oslo Future Club
27. maj 2009

Brussels Future Club
11. juni 2009

About Future Clubs

Instituttet for Fremtidsforskning

Vi er en privat non-profit virksomhed, der hjælper private og offentlige virksomheder og organisationer med at navigere i nutiden og skabe deres ønskelige fremtid.

Vi udbyder kurser, holder foredrag og udgiver magasinet FO/fremtids­orientering. Vores medlemmer modtager vores medlems­rapporter og kan bruge vores tema­møder.

Instituttet for Fremtidsforskning, Nørre Farimagsgade 65, 1364 København K,
telefon 3311 7176 | fax 3332 7766 | mail iff@iff.dk | web www.iff.dk

Du modtager dette nyhedsbrev på adressen [email address suppressed] fordi du har tilmeldt dig på www.iff.dk, eller fordi du er medlem af Instituttet for Fremtidsforskning. Ønsker du ikke længere at modtage nyhedsbrevet, kan du nemt afmelde dig.