Har du problemer med at læse nyhedsbrevet, så tilføj newsletter@cifs.dk til din adressebog, eller læs det online.

Instituttet for Fremtidsforskning
nyhedsbrev
4 / februar 2009

Kære læser

2009 bliver et skrækkeligt år og der er stort set ingen, som kan vide sig sikre på at klare sig igennem. Men imens krisen står på, opstår der nye sociale bevægelser og trends, som kan få visse markeder og virksomheder styrket ud af krisen.
Læs artiklen Perspektiver for verdensøkonomien og krisen


Temamøde: Opportunities in Crisis

Gå-hjem-temamøde 19/3, Kbh. (hos AVT) og 26/3, Århus

På temamødet præsenterer vi fire scenarier, der beskriver, hvor lang tid den nuværende økonomiske krise kan vare. Herefter diskuterer vi nedturens mulige konsekvenser og endelig vil vi præsentere en række fremtidsrettede strategier, som virksomheder og organisationer kan anvende til at komme styrket ud af den nuværende økonomiske nedgang.
Læs mere (Deltagelse er gratis og eksklusiv for medlemmer)

Få del i den grønne vækst

Heldagsarrangement d. 6. marts 2009

Den nye klimadagsorden medfører både en række konsekvenser for virksomhederne, men skaber også nye muligheder for udvikling og vækst. COWI og Instituttet for Fremtidsforskning har udviklet et heldagsarrangement med fokus på de kommende års udvikling af klimadagsordenen.
Læs mere


Temamøde: Mikrotrends

Gå-hjem-temamøde 16/4, Kbh. (hos AVT)

Mikrotrends er langt mere dynamiske og momentære end megatrends og noget som vi selv kan skabe, præge og påvirke i forskellige retninger. På temamødet sætter vi fokus på mikrotrendspotting, -muligheder og -effekter igennem en række eksemplificeringer som forbrugsbevægelser, ungdomstendenser og CSR.
Læs mere (Deltagelse er gratis og eksklusiv for medlemmer)


Temamøde: Fremtidens teknologi

Gå-hjem-temamøde 12/5, Kbh. (hos AVT) og 13/5, Århus

Få ting forandrer verden så meget som ny teknologi og derfor sætter vi d. 12/5 og 13/5 fokus på teknologiens fremtid. Fortsætter den teknologiske udvikling i samme spor som hidtil, eller vil vi se en udvikling på helt andre områder end nu? Hvilke nye muligheder og udfordringer vil teknologien give os de næste 10-15 år? Hvilke områder af teknologi er ved at blive modne til investering – og hvilke holder op med at være interessante?
Læs mere (Deltagelse er gratis og eksklusiv for medlemmer)


Ledelsesredskaber til en krisetid

Instituttet for Fremtidsforskning lancerer en ny kursusdag med fokus på ledelse i krisetid. Vi giver dig den viden og de redskaber, du skal bruge for at styre din virksomhed igennem krisen og komme styrket ud på den anden side. Spørg ikke om du har råd til at bruge en dag på det – spørg om du har råd til at lade være?
Læs mere


Piccoline m/k søges

Stillingsopslag

Instituttet for Fremtidsforskning søger en piccoline m/k, som kunne tænke sig at blive en del af en spændende og udviklende arbejdsplads med en uformel tone.
Læs mere (pdf)


Nyt FO om vidensarbejde

FO/fremtidsorientering 1/2009 udkommer i denne uge, men abonnenter og medlemmer af IFF kan også læse magasinet online. Temaet er "Vidensarbejde" og her kan du bl.a. finde artikler om succesparametre for god intern kommunikation, medarbejderdreven innovation, projektarbejde med 'zonemodellen', vidensentrepanører og nye tendenser for vidensarbejdet.
FO 1/2009 | indhold (pdf) | leder (pdf)


Åbne artikler fra FO 1/2009

Det globale vidensarbejde mod 2020 (pdf)
”A joined up world” er det positive scenarie for det globale vidensarbejde i fremtiden, men det er kun én mulighed. Læs de to scenarier for fremtidens globale vidensarbejde.

Skal kvinder redde verdensøkonomien? (pdf)
Finanskrisen kan medføre en kulturrevolution, som fremover favoriserer kvindelige ledere og flere ledelseseksperter spørger nu, om det er kvinderne, som skal redde den kapitalistiske verdensøkonomi?


Innovation – vejen ud af krisen!

Instituttet for Fremtidsforskning har flere produkter, som kan hjælpe din virksomhed med at innovere sig ud af krisen:

Åbne kurser
Bliv fremtidens kreative medarbejder
Brugerdreven innovation

Procesforløb
Tilrettelæggelse og facilitering af innovationsforløb (pdf)
Interesseret? Kontakt IFF's innovationsekspert Niels Krøjgaard på nkr@iff.dk, +45 3311 7176


Medlemsprogram, forår 2009

Gratis inspiration og ny viden efter arbejdstid

Så er medlemsprogrammet for forårets temamøder, Future Clubs, kurser m.m. fastlagt. Alle ansatte i Instituttets medlemsvirksomheder deltager som altid GRATIS, når vi sætter fremtiden på din dagsorden.
Download program (pdf)
Om medlemskab | Er jeg medlem?


Hvad giver du hende, der giver dig alt?

Kursus d. 26/3, Kbh.

IFF har sammensat en kursusdag, som giver din administrative medarbejder værdifuld viden om tendenser, megatrends og konsekvenser af udviklingen på arbejdsmarkedet, i arbejdslivet og i den administrative hverdag. Konsekvenser, som vil berøre alle, fordi de vil ændre vores måde at arbejde, tænke og leve på.
Læs mere

Indhold


Kommende kurser

Fremtidsorienteret kriselederskab
31. marts 2009, Kbh

Lær at lave scenarier
4. marts 2009, Kbh
17. marts 2009, Oslo
22. april 2009, Kbh

Lær at bruge scenarier
25. marts 2009, Kbh
6. maj 2009, Kbh

Bliv fremtidens kreative medarbejder
18. marts 2009, Oslo
24. marts 2009, Kbh

Er der en fremtid for den administrative medarbejder?
26. marts 2009, Kbh

Brugerdreven innovation
26. februar 2009, Kbh
30. marts 2009, Kbh

Alle kursusdatoer


Future Clubs

Stavanger Future Club
Tirsdag d. 10/3 2009
MR#1/2009: Opportunities in Crisis

Oslo Future Club
Onsdag d. 11/3 2009
MR#1/2009: Opportunities in Crisis

Brussels Future Club
Torsdag d. 12/3 2009
Ways out of the crisis (pdf)

About Future Clubs

Instituttet for Fremtidsforskning

Vi er en privat non-profit virksomhed, der hjælper private og offentlige virksomheder og organisationer med at navigere i nutiden og skabe deres ønskelige fremtid.

Vi udbyder kurser, holder foredrag og udgiver magasinet FO/fremtids­orientering. Vores medlemmer modtager vores medlems­rapporter og kan bruge vores tema­møder.

Instituttet for Fremtidsforskning, Nørre Farimagsgade 65, 1364 København K,
telefon 3311 7176 | fax 3332 7766 | mail iff@iff.dk | web www.iff.dk

Du modtager dette nyhedsbrev på adressen [email address suppressed] fordi du har tilmeldt dig på www.iff.dk, eller fordi du er medlem af Instituttet for Fremtidsforskning. Ønsker du ikke længere at modtage nyhedsbrevet, kan du nemt afmelde dig.