Har du problemer med at læse nyhedsbrevet, så tilføj newsletter@cifs.dk til din adressebog, eller læs det online.

Instituttet for Fremtidsforskning
nyhedsbrev
#1 / januar 2009

Kære læser

Så er medlemsprogrammet for forårets temamøder, Future Clubs, kurser m.m. fastlagt. Vær med når vi bl.a. diskuterer muligheder i krisen, mikrotrends og fremtidens teknologi. Alle ansatte i Instituttets medlemsvirksomheder deltager som altid GRATIS. Vi sætter fremtiden på din dagsorden, og alle arrangementer behandler emner, som vi mener er relevante for dig og din organisation.


Medlemsprogram, forår 2009

Gratis inspiration og ny viden efter arbejdstid

Efter mange henvendelser har vi valgt at lægge forårets temamøder i København og Århus som gå-hjem-møder fra 16:00-18:00. På den måde kan vi tilbyde dig ny viden og inspiration, uden du behøver afsætte en halv arbejdsdag. Vi ved, du har travlt, men håber, at du vil møde op til mange af arrangementerne; for fremtiden findes ikke - den skabes. Også af dig. Download program (pdf)
Om medlemskab
Er jeg medlem?

Nyt kursus om ledelse i krise

Instituttet for Fremtidsforskning lancerer en ny kursusdag med fokus på ledelse i krisetid. Vi giver dig den viden og de redskaber, du skal bruge for at styre din virksomhed igennem krisen og komme styrket ud på den anden side. Spørg ikke om du har råd til at bruge en dag på det – spørg om du har råd til at lade være?
Læs mere


Få del i den grønne vækst

Heldagsarrangement d. 6. marts 2009

Den nye klimadagsorden medfører både en række konsekvenser for virksomhederne, men skaber også nye muligheder for udvikling og vækst. COWI og Instituttet for Fremtidsforskning har udviklet et heldagsarrangement med fokus på de kommende års udvikling af klimadagsordenen.
Læs mere


Piccoline m/k søges

Stillingsopslag

Instituttet for Fremtidsforskning søger en piccoline m/k, som kunne tænke sig at blive en del af en spændende og udviklende arbejdsplads med en uformel tone.
Læs mere (pdf)


'blink' – nyt magasin om trends

I samarbejde med Instituttet for Fremtidsforskning har MediaCom lanceret magasinet 'blink', der er fyldt med inspirerende information om de nyeste trends indenfor forbrugeradfærd og medier. blink sendes til alle MediaComs kunder i Norden og interesserede kan besøge hjemmesiden blink.mediacom.com


Kick-off arrangement 2009

Hvor er Verden og Danmark på vej hen i 2009 og 2010?

Saml dine medarbejdere eller din ledergruppe til et særligt kick-off '09 arrangement på Comwell’s unikke mødefaciliteter. Vi starter om formiddagen i plenum, hvor IFF præsenterer vores bud på, hvordan 2009/10 kommer til at se ud. Efter en dejlig frokost, fortsætter din virksomhed eller afdeling i eget lokale med jeres eget kick-off!
Læs mere


Globalt samarbejde – Fremtidens business

Temamøde | 19/02/09 i Århus og 25/02/09 i Kbh.

Evnen til at kunne samarbejde er det, som bærer vidensarbejdet frem og giver organisationen konkurrencefordele på det globale marked. Men hvad skal der til for at skabe samarbejde, som er velfungerende, innovativt og værdiskabende i organisationen – og hvordan hænger det sammen med nye tendenser i både den globale og lokale omverden?
Læs mere (Deltagelse er gratis for ansatte i vores medlemsvirksomheder)


Innovation – vejen ud af krisen!

Instituttet for Fremtidsforskning har flere produkter, som kan hjælpe din virksomhed med at innovere sig ud af krisen:

Åbne kurser
Bliv fremtidens kreative medarbejder
Brugerdreven innovation

Kundetilpassede kurser
Kickstart din kreativitet (pdf)
Kreativ – hvor svært kan det være? (pdf) (Specialdesignet kreativitetskursus til reklamebureauer)

Procesforløb
Tilrettelæggelse og facilitering af innovationsforløb (pdf)
Interesseret? Kontakt IFF's innovationsekspert Niels Krøjgaard på nkr@iff.dk, +45 3311 7176


Nationalbanken bruger også scenarier

I de senere år har Nationalbanken arbejdet med stresstestscenarier i sine årlige analyser af finansiel stabilitet. Og i en verden med meget stor usikkerhed kan scenariemetoden danne et fundament for organisationens vurdering af strategiske udviklingsmuligheder og risici. IFF tilbyder både en kursuspakke i udvikling og anvendelse af scenarier samt et læringsforløb tilpasset jeres særlige vilkår.
Læs mere


Hvad giver du hende, der giver dig alt?

Kursus d. 12. februar og 26. marts

IFF har sammensat en kursusdag, som giver din administrative medarbejder værdifuld viden om tendenser, megatrends og konsekvenser af udviklingen på arbejdsmarkedet, i arbejdslivet og i den administrative hverdag. Konsekvenser, som vil berøre alle, fordi de vil ændre vores måde at arbejde, tænke og leve på.
Læs mere

Indhold


Kommende kurser

Fremtidsorienteret kriselederskab
24. februar 2009, Kbh
31. marts 2009, Kbh

Lær at lave scenarier
25. februar 2009, Oslo
4. marts 2009, Kbh
17. marts 2009, Oslo

Lær at bruge scenarier
25. marts 2009, Kbh
6. maj 2009, Kbh

Bliv fremtidens kreative medarbejder
10. februar 2009, Kbh
18. marts 2009, Oslo
24. marts 2009, Kbh

Er der en fremtid for den administrative medarbejder?
12. februar 2009, Kbh
26. marts 2009, Kbh

Brugerdreven innovation
26. februar 2009, Kbh
30. marts 2009, Kbh

Alle kursusdatoer


Future Clubs

Stavanger Future Club
Tirsdag d. 10/3 2009
MR#1/2009: Opportunities in Crisis

Oslo Future Club
Onsdag d. 11/3 2009
MR#1/2009: Opportunities in Crisis

About Future Clubs

Instituttet for Fremtidsforskning

Vi er en privat non-profit virksomhed, der hjælper private og offentlige virksomheder og organisationer med at navigere i nutiden og skabe deres ønskelige fremtid.

Vi udbyder kurser, holder foredrag og udgiver magasinet FO/fremtids­orientering. Vores medlemmer modtager vores medlems­rapporter og kan bruge vores tema­møder.

Instituttet for Fremtidsforskning, Nørre Farimagsgade 65, 1364 København K,
telefon 3311 7176 | fax 3332 7766 | mail iff@iff.dk | web www.iff.dk

Du modtager dette nyhedsbrev på adressen [email address suppressed] fordi du har tilmeldt dig på www.iff.dk, eller fordi du er medlem af Instituttet for Fremtidsforskning. Ønsker du ikke længere at modtage nyhedsbrevet, kan du nemt afmelde dig.